la fabrica Vilafranca restaurant

La Fàbrica és una
història de família

El local on s’ubica el Restaurant “La Fàbrica” atresora, des d’inicis de segle XIX, una llarga tradició sota el guiatge de la família vilafranquina Quer, ja que allà mateix, en aquell indret de la carretera de Sant Martí, hi havia en funcionament la fàbrica “La Teresita”, dedicada a la pasta i de reconegut prestigi arreu.

 

L’actual espai gastronòmic rep homenatge als seus antecessors. De fet, tot l’establiment recorda l’activitat comercial del segle passat.

 

Més recentment, l’any 2001, els seus fundadors, després de viure uns anys a Nova York, van tornar al Penedès i van obrir les portes d’aquest espai de menjars amb reminiscències del Japó, país d’on és descendent un dels fundadors, Miyuki Hamano.

La Segona Generació Als Fogons De La Fàbrica​

Amb el pas dels anys, el Restaurant «La Fàbrica» ja el gestiona la segona generació, Koji Quer.

 

Ell continua consolidant com una oferta tradicional però també diferent. Té un bon pòsit d’experiència, i és que va començar molt aviat a moure’s pels fogons del local, a més de marxar a Osaka (Japó) per especialitzar-se en la cuina materna. «Tenim la sort que els pares han cregut en nosaltres i ens han donat molta confiança».

 

Destaquen que la seva no és una cuina tradicional: «Nosaltres experimentem constantment; volem oferir cuina japonesa, però sense oblidar-nos de la catalana».


Explica que les dues cuines tenen poques similituds. La de casa nostra té molt més treball de cocció, amb productes molt diversos, «i l’objectiu és combinar-les a la perfecció per oferir dues cuines molt diferents, però alhora compatibles»